07 february 2019, 10:20 Moldovan reality views 2891
Președintele CEC a demisionat
07 february 2019, 10:20 Moldovan reality views 2891

Președintele CEC a demisionat

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a depus în această dimineață cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului, transmite Noi.md.

Informația a fost confirmată chiar de către aceasta într-un mesaj pe pagina de Facebook.

„Nu a fost o decizie simplă, însă una asumată și pe deplin responsabilă. În perioada mandatului mi-am onorat responsabilitățile ghidîndu-mă de norma legală, aplicată în vederea asigurării cetățenilor dreptului la vot, dar și a dreptului de a fi ales.

În condițiile statului de drept este imperativ ca libera exprimare să fie asigurată atît alegătorului, cît și celor care, în virtutea funcțiilor, sînt responsabili de organizarea și desfășurarea procesului electoral.

Imixtiunea în oricare din componentele procesului electoral este incompatibilă cu dezvoltarea liberă a democrației participative. Implementarea inițiativelor de ultimă oră a modificării cadrului normativ în materie electorală ar putea trezi suspiciuni vizavi de libertatea deciziilor autorității electorale superioare. Colegele și colegii cu care am avut onoarea să activez, instituția per ansamblu, pe care am avut onoarea să o conduc sînt de valoare, capabili de a îndeplini sarcinile de organizare a oricărui scrutin.

Pe această cale, vreau să aduc sincere mulțumiri întregii familii de funcționari electorali pentru dedicație, profesionalism și responsabilitate!", este mesajul Alinei Russu, publicat pe pagina de Facebook a CEC.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
3305 locuitori

Proteagailovca este o localitate din componența municipiului Bender, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Bender și la 66 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 3305 oameni. Satul Proteagailovca a fost menționat documentar în anul 1814.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.