06 october 2019, 16:30 Moldovan reality views 3959
Duma de Stat a Rusiei: CC și PDM încearcă să organizeze o lovitură de stat în Moldova
06 october 2019, 16:30 Moldovan reality views 3959

Duma de Stat a Rusiei: CC și PDM încearcă să organizeze o lovitură de stat în Moldova

Forțele distructive încearcă să slăbească și să provoace haos în Moldova, în momentul în care, după negocieri îndelungate, în țară a apărut șansa de normalizare a situației, spune membrul Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Serghei Jelezniak.

"În Moldova, prin eforturile Curții Constituționale și a Partidului Democrat, controlate de oligarhul Plahotniuc, se încearcă organizarea unei lovituri de stat. În momentul în care, după negocieri îndelungate, în țară a apărut șansa de normalizare a situației, forțele distructive încearcă să slăbească statul moldovenesc și să provoace haos" a spus deputatul, transmite ria.ru

Jelezniak a subliniat că Rusia este "pentru obținerea unui consens intern în Republica Moldova, menținerea liniștii și, bineînțeles, a suveranității țării", iar conducerea țării ar trebui "cu respectarea deplină a normelor unei societăți democratice, să rezolve cu înțelepciune problema creată a puterii duble".

"Rusia este gata să dezvolte cooperarea cu Republica Moldova, sperăm că conducerea țării va reuși să facă față crizei. Noi, de semenea, sprijinim pe deplin politica Republicii Moldova de neutralitate militară, sîntem pentru restabilirea unui dialog constructiv, normalizarea și dezvoltarea în continuare a relațiilor ruso-moldovenești", a adăugat deputatul.

Politicianul și-a exprimat, de asemenea, speranța că "autoritățile moldovenești alese legal vor putea trece cu demnitate de acest test".

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , lovitura de stat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
395 locuitori

Grozniţa este un sat din cadrul comunei Mihăileni, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 27 km de orașul Briceni, la 38 km de stația de cale ferată Ocnița și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 395 locuitori. Prima mențiune documentară a satului Groznița datează din anul 1832.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.