30 june 2018, 12:30 Moldovan reality views 12478
Compensații pentru persoanele supuse represiunilor politice
30 june 2018, 12:30 Moldovan reality views 12478

Compensații pentru persoanele supuse represiunilor politice

63 de victime ale represiunilor politice vor beneficia de compensații din partea statului. Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern.

Pentru achitarea compensațiilor vor fi cheltuite 5 mln 484 mii de lei. Banii vor fi alocați din bugetul de stat.

Beneficiarii compensațiilor sunt din raioanele Anenii Noi, Briceni, Cahul, Cantemir, Criuleni, Dondușeni, Fălești, Glodeni, Ocnița, Rezina, Rîșcani, Sîngerei, Strășeni, Taraclia, municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia.

În bugetul de stat pentru anul curent sînt prevăzute 7,5 mln de lei pentru achitarea compensațiilor pentru valoarea averii confiscate, naţionalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice.

Source: moldpres.md

Keywords:

compensații , represii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.