15 june 2018, 10:20 Moldovan reality views 8698
Au fost înregistrate primele cazuri de otrăvire a albinelor
15 june 2018, 10:20 Moldovan reality views 8698

Au fost înregistrate primele cazuri de otrăvire a albinelor

Lucrările de prelucrare chimică a culturilor agricole, pădurilor, și fîșiilor forestiere sînt în toi.

iar pentru că s-au înregistrat cîteva cazuri de otrăvire a albinelor, ANSA atenționează agenții economici din agricultură și silvicultură, primării localităților și deținătorii de stupine asupra necesității de strictă respectare a prevederilor Legii apiculturii care prevede mai multe restricții în perioada respectivă.

Se interzice utilizarea pesticidelor și insecticidelor pentru prelucrarea cîmpiilor, fîșiilor forestiere și a plantațiilor de arbuști în perioada înfloririi plantelor nectaro-polenifere.

Se interzice comercializarea și utilizarea în tratamentul albinelor a preparatelor chimice și medicamentoase care nu sînt incluse în Nomenclatorul de stat a produselor farmaceutice de uz veterinar.

Aplicarea mijloacelor chimice în agricultură și silvicultură se admite doar în conformitate cu lista acestora aprobată pentru utilizarea în RM cu respectarea strictă a normelor și regulilor de utilizare în vigoare.

Persoanele fizice și juridice care intenționează să aplice mijloace chimice la tratarea terenurilor sînt obligate:

să prezinte din timp primăriilor graficul de tratare a terenurilor și să înștiințeze cu cel puțin 7 zile de a începe tratarea, indicînd concret data și ora începerii și sfîrșitului, metoda tratării, denumirea preparatului și concentrația administrării acestuia, precum și gradul lui de nocivitate;

să respecte strict data și ora începerii și sfîrșitului tratării, metodele de utilizare și concentrația preparatelor administrate.

Source: noi.md

Keywords:

albini , ANSA

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.