29 march 2018, 14:55 Moldovan reality views 10420
Moldovenii declară boicot centrelor de agrement din ţară
29 march 2018, 14:55 Moldovan reality views 10420

Moldovenii declară boicot centrelor de agrement din ţară

În urma tragicului incendiu produs la un mall din Kemerovo, Rusia, moldovenii se mobilizează şi anunţă că intenţionează ca sîmbătă, 31 martie, să boicoteze toate centrele de agrement din întreaga ţară, în semn de protest.

Pe o reţea de socilaizare, iniţiatorii ideii, îndeamnă toţi părinţii să-şi ţină copiii acasă în această sîmbătă, demonstrînd astfel că le pasă de siguranţa copiilor lor.

"Îi îndemnăm pe toţi ca pe 31 martie să boicoteze toate centrele de agrement pentru copii! Prin aceste acţiuni, le vom aminti proprietarilor despre valoarea vieţii umane. Să efectueze o evacuare de urgență de simulare, cu participarea mass-media și a publicului larg ca să arate deschis pregătirea lor pentru situațiile de urgență! Să facem acest gest în memoria copiilor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Kemerovo", se arată în îndemnul lansat pe Facebook.

Amintim că, 64 de oameni, printre care 50 de copii au murit în urma incendiului produs duminică într-un mall din Rusia.

Potrivit presei locale, incendiul a pornit în sala de cinema, unde au fost depistate corpurile mai maultor copii, iar martorii susțin că sistemul de alarmă nu a funcționat, oamenii fiind însoțiți afară de controlori.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
40 locuitori

Tomeştii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 40 de oameni. Satul Tomeștii Vechi a fost menționat documentar în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.