21 february 2018, 12:54 Moldovan reality views 13446
Bursele pentru elevi și studenți se vor majora cu 5%
21 february 2018, 12:54 Moldovan reality views 13446

Bursele pentru elevi și studenți se vor majora cu 5%

Toate tipurile de burse pentru elevi și studenți ar putea să se majoreze în curând cu 5%. Un proiect în acest sens a fost elaborat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Inițiativa are ca scop susținerea materială a elevilor şi studenţilor, dar şi motivarea performanţelor academice ale tinerilor.

Vizați sunt elevii din învăţământul profesional tehnic şi studenţii de la licenţă şi maşter, doctoranzi, postdoctoranzi, medici rezidenţi şi medicii secundari clinici: de studii (categoriile I, II şi III), socială, de merit, de studii postuniversitare.

Proiectul se încadrează în limita alocaţiilor prevăzute pentru anul 2018. Astfel, volumul de mijloace suplimentat acoperă majorarea cuantumului burselor, începând cu 1 ianuarie 2018, categoriilor respective de beneficiari cu 5 la sută.

Proiectul respectiv, potrivit autorilor, se înscrie în politica promovată de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării pentru fortificarea sistemului învăţământului profesional în direcţia înscrierii acestuia în spaţiul învăţământului european, precum şi asigurarea creşterii atractivităţii şi competitivităţii naţionale /internaţionale a instituţiilor de învăţământ superior şi profesional tehnic din ţară.

Source: deschide.md

Keywords:

bursa , studenţi , elevi , majorare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Saharna este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 7 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni.  Prima atestare documentară a satului Saharna datează din 24 ianuarie 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.