27 january 2018, 14:30 Moldovan reality views 15472
20 de şcoli au fost adaptate la necesitățile elevilor cu cerințe educaționale speciale
27 january 2018, 14:30 Moldovan reality views 15472

20 de şcoli au fost adaptate la necesitățile elevilor cu cerințe educaționale speciale

20 de şcoli din 14 raioane au fost adaptate pentru integrarea elevilor cu cerințe educaționale speciale.

Au fost construite rampe de acces, au fost montate uși speciale, bare de sprijin și au fost amenajate grupuri sanitare pentru copiii cu abilități locomotorii reduse. De asemenea, s-a efectuat iluminarea tablelor și au fost procurate elevatoare. Rezultatele inițiativei vor fi prezentate luni, 29 ianuarie, la o conferință de presă la care va participa şi Masanobu Yoshii, ambasador al Japoniei în Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Fondului de Investiții Sociale din Moldova, în şcoli au fost create și amenajate Centre de resurse pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, ce includ cabinete de kinetoterapie, psiholog şi logoped. De asemenea, au fost organizate sesiuni de formare în domeniul educației incluzive pentru cadre didactice și training-uri pentru părinții care educă copii cu cerințe educaționale.

Suportul financiar, de 2,86 milioane de dolari, este un grant oferit de Guvernul Japoniei, prin Fondul de Politici de Dezvoltare a Resurselor Umane (PHRD), administrat de Banca Mondială şi gestionat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova.

În cele 20 de şcoli beneficiare învață 9056 de elevi, 413 dintre care sunt copii cu cerințe educaționale speciale.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3964 locuitori

Şuri este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Șuri și Șurii Noi. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 3964 de oameni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Drochia și la 189 km de Chișinău. Satul Șuri a fost menționat documentar în anul 1631.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.