12 august 2017, 11:45 Moldovan reality views 4250
Moldova a reiterat cererea de retragere a trupelor ruse
12 august 2017, 11:45 Moldovan reality views 4250

Moldova a reiterat cererea de retragere a trupelor ruse

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a rostit astăzi o alocuţiune la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfăşoară la Viena în perioada 7-8 decembrie 2017.

În discursul său, şeful diplomaţiei moldoveneşti a abordat chestiuni de actualitate de pe agenda OSCE.

În ceea ce priveşte conflictul transnistrean, ministrul Galbur a reconfirmat importanţa procesului de negocieri în formatul „5+2" şi, în context, a reuniunii de la Viena din 27-28 noiembrie 2017. El a exprimat mulţumiri preşedinţiei austriece a OSCE pentru aportul ei valoros în acest sens.

Oficialul moldovean a subliniat determinarea autorităţilor de la Chişinău de a continua eforturile susţinute în vederea identificării unei soluţii cuprinzătoare şi durabile prin acordarea unui statut special regiunii transnistrene, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internaţional.

Cu titlu special, ministrul Galbur a declarat: „Republica Moldova rămîne profund preocupată de prezenţa ilegală continuă a trupelor militare străine pe teritoriul său. Reiterăm cu fermitate cererea noastră de retragere completă a forţelor militare ruse din Moldova în conformitate cu angajamentele internaționale şi prevederile Constituției Republicii Moldova."

De asemenea, s-a insistat pe solicitarea de a iniția discuţii pertinente în vederea transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii într-o misiune civilă sub mandat internaţional.

Source: noi.md

Keywords:

armata , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
905 locuitori

Brăila este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.23 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 1.97 km. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 905 oameni. Satul Brăila a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.