12 july 2017, 12:05 Moldovan reality views 9622
2500 de cetăţeni au expediat Guvernului o petiţie
12 july 2017, 12:05 Moldovan reality views 9622

2500 de cetăţeni au expediat Guvernului o petiţie

Cetăţenii Republicii Moldova nu au nici o dovadă că apa pe care o consumă este potabilă. Concluzia îi aparţine grupului de iniţiativă "Pune Umărul". Alarmaţi de această situaţie, organizatorii au expediat o petiţie cu 2500 de semnături catre Guvernul de la Chişinău. Ei cer soluţii concrete de la autorităţi astfel încît să fie siguri că apa pe care o consumă este bună de băut.

Locuitorii mai multor sate din raionul Soroca se plîng că apa pe care o consumă este plină de nitraţi. Nu au încotro şi o folosesc, dar după ce o lasă să se limpezească o fierb.

Asemenea probleme se întîlnesc în multe localităţi din Republica Moldova. În urma unui studiu realizat de Grupul de Iniţiativă, 65% dintre respondenţi au spus că nu sînt mulţumiţi de calitatea apei pe care o beau. Pentru a fi mai clar explicată problema, organizatorii au prezentat tipurile de apă care se găsesc în ţară.

Ce-i drept, apă îmbuteliată conform modelului trei este o raritate în Republica Moldova, dau asigurări semnatarii petiţiei.

Petiţia a fost trimisă Guvernului de la Chişinău. Grupul de iniţiativă "Pune Umărul" solicită elaborarea unui registru naţional privind calitatea surselor apei, informaţii despre cum s-a schimbat calitatea apei în ultimii 10 ani, care este viziunea Guvernului pentru a îmbunătăţi calitatea apei şi cum sînt protejaţi consumatorii. Petiţia a fost semnată de 2500 de cetăţeni din mai multe localităţi ale Republicii Moldova.

Source: tvrmoldova.md

Keywords:

petiție , guvern , cetățean , apa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1725 locuitori

Calaraşovca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Berezovca şi Calaraşovca. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1725 de locuitori. Satul Calaraşovca este situat la o distanţă de 30 km de oraşul Ocniţa şi la 210 km de Chișinău. Satul  Calaraşovca a fost întemeiat în anul 1622.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.