22 july 2017, 13:40 Moldovan reality views 29744
Peste 450 de tineri soldaţi au jurat credinţă Patriei
22 july 2017, 13:40 Moldovan reality views 29744

Peste 450 de tineri soldaţi au jurat credinţă Patriei

Peste 450 de tineri soldaţi au depus ieri, 21 iulie, jurământul militar în garnizoana Chişinău. Ei au jurat credinţă Patriei în prezenţa viceministrului Apărării, Gheorghe Galbura, corpului de comandă al armatei, părinţilor şi rudelor tinerilor.

Gheorghe Galbura i-a felicitat pe tinerii soldaţi pentru rezultatele obţinute în cadrul cursului de pregătire iniţială şi i-a asigurat că ei vor fi prioritatea conducerii armatei şi a comandanţilor de orice nivel.

În cadrul ceremoniei, oaspeţii au urmărit un program de exerciţii demonstrative la instrucţia de front şi elemente de luptă corp la corp. Totodată, Orchestra Prezidenţială a prezentat un program de muzică militară.

După depunerea jurământului militar, soldaţii vor beneficia de patru zile de concediu, ulterior fiind repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale. Serviciul militar în termen durează 12 luni.

Source: trm.md

Keywords:

soldaţi , jurămînt , armata

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1712 locuitori

Baccealia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baccealia și Tricolici. Localitatea se află la distanța de 14 km de oraşul Căuşeni şi la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1712 oameni. Satul Baccealia a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.