19 july 2017, 09:30 Moldovan reality views 4316
Spitalele din Moldova nu vor fi închise (Video)
19 july 2017, 09:30 Moldovan reality views 4316

Spitalele din Moldova nu vor fi închise (Video)

Spitalele nu se vor închide! Potrivit purtătorului de cuvînt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, încă nu există un concept clar al reformei spitalicești, astfel, informația care a stîrnit mai multe reacții negative în societate privind faptul că în urma reformei vor fi închise spitale, este o informație pripită și interpretată greșit.

„S-a cerut un raport din partea ministrului Sănătății referitor la informațiile care au apărut în spațiul public privind reformele care au avut loc. Multe din ele au fost pripite, multe nu au avut acoperire respectivă, de aici și discuțiile și intepretările greșite referitor la așteptările din partea cetățenilor ce ține de închiderea spitalelor sau alte elemente negative", a declarat Vitalie Gamurari în cadrul briefing-ului PD organizat astăzi.

Potrivit lui, la această oră încă nu există un document expres sau notă imperativă față de Ministerul Sănătății unde vor fi foarte clare pozițiile pînă la dezbaterile reformei în domeniul sănătății. Totodată, s-a accentuat și faptul că atît timp cît nu va exista un concept clar al reformei, coaliția majoritară nu va acorda susținerea politică necesară: „S-a atenționat foarte clar că din partea coaliției majoritare nu va exista o susținere politică atîta timp cît nu va exista un concept clar al reformei după dezbateri care vor aduce efecte pozitive.

Amintim că acum cîteva săptămîni, în agenda publică a Guvernului a fost inclusă reforma spitalicească, ce are drept scop optimizarea rețelei de spitale din țară pentru a eficientiza cheltuielile din domeniu. Astfel, în urma publicării strategiei de reformă în societate au apărut semne de panică precum că mai multe spitale din țară se vor închide.

Source: realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
1235 locuitori

Harmaţca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Harmaţca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Dubăsari și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Harmaţca alcătuia 1235 de oameni în anul 2011. Satul Harmațca a fost menționat documentar în anul 1769.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.