07 june 2017, 16:20 Moldovan reality views 5092
Foştii deportaţi vor primi ajutor financiar
07 june 2017, 16:20 Moldovan reality views 5092

Foştii deportaţi vor primi ajutor financiar

Cetăţenii Chişinăului din rîndul foştilor deţinuţi şi rudele acestora vor primi ajutor financiar. Decizia a fost luată de Primăria Municipiului Chişinău.

De ajutorul în valoare de 700 de lei vor beneficia 2650 de persoane. Beneficiarii îşi pot ridica banii de la filialele BC "Moldindconbank", la prezentarea buletinului de identitate.

Reprezentanţii Partidului Liberal a organizat joi o acţiune de comemorare la monumentul "Trenul durerii" de la Gara Feroviară din Chişinău. Liderul partidului, Mihai Ghimpu, şi-a exprimat nemulţumirea de faptul că preşedintele ţării, Igor Dodon, nu a venit să-i comemoreze pe cei deportaţi.

"Niciunul dintre preşedinţii aleşi de către cetăţeni nu a pus măcar o floare la acest monument. Nu înţeleg cum este posibil să conduci ţara fără a veni la acest monument, care exprimă durerea neamului tău! Am încercat din 2009 pînă în 2016 să schimbăm ceva. Am ştiut cu cine mergem împreună şi ce riscuri există, însă puterea lor a fost mai mare decît a noastră, fiindcă ei aveau cuvîntul, sprijinul şi arma celor care ne-au ocupat", a subliniat el.

De asemenea, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie, cu prilejul acestei zile, a fost deschisă expoziţia "Cei rămaşi", consacrată victimelor deportărilor staliniste din 6 iulie 1949. Expoziţia cuprinde 34 de fotografii. Autorul lucrărilor este voluntarul Corpului Păcii din SUA Clary Estes. Expoziţia se va încheia pe 6 august.

Source: infotag.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1228 locuitori

Climăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Climăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1228 de oameni. Satul Climăuţi a fost menționat documentar în anul 1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.