06 june 2017, 16:37 Moldovan reality views 3165
Detalii în cazul fostului procuror general reținut
06 june 2017, 16:37 Moldovan reality views 3165

Detalii în cazul fostului procuror general reținut

Fostul procuror general interimar Mihai Murzac a fost reţinut pentru corupţie.

Potrivit centrului Naţional Anticorupţie, Murzac, care activează în calitate de avocat, a primit mită pentru a influenţa ancheta unei cauze penale. În cadrul percheziţiilor au fost ridicaţi 45 de mii de euro.

Mihai Murzac a fost procuror general adjunct şi a exercitat interimatul funcţiei de procuror general la sfîrşitul anilor '90. În 2000, fiind procuror general adjunct, a fost acuzat de implicare în contrabandă cu spirt la nordul Moldovei. Ulterior cauza penală a fost clasată, iar Murzac a fost demis în 2001. El a început să practice avocatura. Murzac l-a apărat în calitate de avocat pe fostul ministru de interne Gheorghe Papuc şi pe fostul comisar general al Chişinăului Valentin Botnari, acuzaţi de depăşirea atribuţiilor de serviciu în timpul dezordinilor din 7 aprilie 2009. Ambii au fost achitaţi de instanţă.

Source: infotag.md

Keywords:

procuror , reținere

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1833
Populația:
1840 locuitori

Carabetovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Carabetovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 12 km de orașul Basarabeasca și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1840 de oameni. Satul Carabetovca a fost menționat documentar în anul 1833.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.