25 april 2017, 17:13 Moldovan reality views 5603
Dodon solicită ajutorul țărilor vecine
25 april 2017, 17:13 Moldovan reality views 5603

Dodon solicită ajutorul țărilor vecine

Peste 80% din genofondul exotic de arbori și arbuști al Grădinii Botanice a fost compromis în urma intemperiilor de săptămîna trecută.

Despre acest lucru a informat astăzi președintele Igor Dodon, după ce consilierii săi Corneliu Popovici și Ion Perju au mers la fața locului pentru a estima pagubele și a identifica soluții. Demnitarul a precizat că restabilirea colecțiilor și expozițiilor este extrem de costisitoare, iar administrația Grădinii Botanice nu dispune de aceste resurse financiare. În acest sens, demnitarul a dispus acordarea, în regim de urgență, a suportului tehnic de strictă necesitate angajaților Grădinii Botanice.

„La fața locului s-a constatat faptul că peste 80% din genofondul exotic de arbori și arbuști a fost compromis, circa 605 unități fiind distruse în totalitate. Administrația Institutului a întreprins unele măsuri de urgență pentru a diminua consecințele grave ale calamității, însă multe acțiuni absolut necesare sînt peste puterile instituției", a relatat Dodon.

Oficialul a mai menționat că Președinția va susține inițiativa conducerii Grădinii Botanice de a solicita ajutor din partea centrelor academice de profil din țările vecine, dar și cele cu care Moldova are relații de prietenie, în special din Federația Rusă.

Source: noi.md

Keywords:

Igor Dodon , ajutor , tari

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.