20 april 2017, 17:10 Moldovan reality views 6689
Șoferii riscă amendă 300 de lei
20 april 2017, 17:10 Moldovan reality views 6689

Șoferii riscă amendă 300 de lei

Responsabilii de la Inspectoratul National de Patrulare anunta ca soferii care circula acum cu masinile pe strazile sau drumurile din tara si nu isi au automobilele adaptate la conditiile meteo nefavorabile pot fi amendati.

Inspectoratul National de Patrulare recomanda soferilor care deja si-au schimbat cauciucurile de iarna cu cele de vara, sa-si lase masinile acasa. Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, conducatorii auto care circula cu cauciucuri de vara pe carosabilul lunecos ar putea fi amendati de oamenii legii. Amenda in acest caz ajunge pana la 300 de lei.

Alina BUNGHEZ, INP: "Conform regulamentului circulatiei rutiere, soferii sînt obligati ca atunci cand carosabilul este acoperit cu zapada, ghetus sau polei, sa aiba automobilul echipat cu pneuri de iarna, iar daca soferii nu respecta aceasta regula, atunci legislatia prevede o amenda de pana la 300 de lei. La moment INP, recomanda soferilor o atentie deosebita la starea carosabilului, deoarece a fost emisa in urmatoarele zile scaderea considerabila a temperaturii aerului, ceea ce va duce la formarea ghetusului pe carosabil, iar majoritatea conducatorilor auto deja au schimbat pneurile de iarna pe cele de vara.

Astfel, INP recomanda soferilor sa se deplaseze doar in caz de urgenta, iar daca totusi iesiti din casa cu masina, solicitam maxima prudenta. In acelasi timp, este necesar ca soferii sa adapteze viteza si sa pastreze distanta fata de ceilalti participanti la trafic pentru a evita deraparea sau patinarea, care pot favoriza producerea accidentelor rutiere."

Source: protv.md

Keywords:

soferi , amenda , politia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
258 locuitori

Cepăria este un sat din cadrul comunei Șumna, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de locuitori. Satul Cepăria a fost întemeiat în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.