20 april 2017, 14:15 Moldovan reality views 3756
Ajutoare materiale pentru participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl
20 april 2017, 14:15 Moldovan reality views 3756

Ajutoare materiale pentru participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl

Participanţii la lichidarea consecințelor catastrofei nucleare de la Cernobîl și familiile participanților decedați, în număr total de 2570 de persoane, vor beneficia de ajutoare materiale unice în mărime de 1000 lei. Ajutoarele vor fi oferite cu prilejul Zilei comemorării producerii accidentului, la 26 aprilie.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii, Protecției Sociale şi Familiei, ajutoarele umanitare vor fi oferite din mijloacele financiare ale Fondului republican de susținere socială a populației, parte componentă a Bugetul de Stat, prin intermediul fondurilor locale de susținere socială a populației.

Beneficiarii de ajutoare materiale din municipiul Chişinău vor putea ridica banii de la filialele „Moldindconbank", iar cei din teritorii de la ÎS „Poşta Moldovei".

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
388 locuitori

Alexeevca este un sat din cadrul comunei Svetlîi, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 38 km de municipiul Comrat și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 388 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.