16 march 2017, 15:00 Moldovan reality views 4748
Interzicerea Internetului în Moldova?
16 march 2017, 15:00 Moldovan reality views 4748

Interzicerea Internetului în Moldova?

La ședința de ieri, Guvernul Moldovei a aprobat așa-numitul "Plan de acţiuni privind asigurarea siguranței pe Internet a copiilor pentru anii 2017-2020.

Astfel, Planul include măsuri în vederea reducerii conţinutului ilegal și a influenței negative pe Internet, consolidării tuturor părților implicate la promovarea unui mediu digital mai sigur.

Printre măsurile cele mai importante care trebuie luate se numără: crearea punctelor naţionale de urmărire a contentului ilegal de pe Internet, deschiderea centrelor de informare şi consiliere privind siguranța pe Internet, dezvoltarea cadrului legal şi de cooperare naţională pentru contracararea producerii şi distribuirii conținutului ilicit ș.a.

În documentul aprobat apare informația cum că 15,3% din populație are conexiune pe bandă largă la Internet. De asemenea este în creștere conexiunea la Internetul mobil, care constituie deja 47,3%. În Moldova, 68% dintre gospodării sînt conectate la Internet.

Menționăm că în scopul realizării tuturor acțiunilor prevăzute în Plan este nevoie de circa 2,1 milioane de lei.

Source: actualitati.md

Keywords:

interdicţie , internet , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1309 locuitori

Flămînzeni este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Flămînzeni a fost menționat documentar în anul 1508.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.