02 august 2017, 12:05 Moldovan reality views 3102
Ucraina despre contribuția moldovenilor la dezvoltarea regiunii Odesa  (Foto)
02 august 2017, 12:05 Moldovan reality views 3102

Ucraina despre contribuția moldovenilor la dezvoltarea regiunii Odesa (Foto)

Recent, în cadrul vizitei de lucru întreprinse la Odesa, ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina a avut o întrevedere cu noul guvernator al regiunii Odesa Maxim Stepanov.

Pe durata întrevederii, au fost discutate un șir de subiecte ce țin de cooperarea interregională și transfrontalieră, aprofundarea colaborării în domeniile comercial-economic și cultural-umanitar, interacțiunea între serviciile de frontieră ale ambelor state.

Un subiect aparte a ținut de îmbunătățirea infrastructurii în zonele limitrofe ale frontierei de stat moldo-ucrainene, fiind examinată posibilitatea deblocării circulației auto pe porțiunea de traseu, în apropierea punctului de trecere a frontierei de stat Maiaki-Palanca-Udobnoe.

În cadrul discuției, interlocutorii au menționat existența unei arii largi de interese comune, inclusiv, inițierea dialogului bilateral și dezvoltarea acestuia pe viitor. De asemenea, convorbirea cu oficialul ucrainean a contribuit la o mai bună reliefare a spectrului de probleme și posibilitatea soluționării lor în comun.

Ținînd cont de prezența în regiunea Odesa a celei mai numeroase comunități moldovenești din Ucraina, ambasadorul a abordat modalitățile de susținere și promovare a acesteia, apreciind sprijinul şi atenţia de care se bucură comunitatea din partea oficialităţilor regiunii. La rîndul său, guvernatorul regiunii Odesa a menționat contribuția semnificativă a comunității moldovenilor la dezvoltarea regiunii.

Source: mfa.gov.md

Keywords:

Ucraina , Odesa , dezvoltare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1651
Populația:
1185 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Floreşti. Localitatea Temeleuţi este situată la distanța de 28 km de orașul Florești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1185 de oameni. Satul Temeleuți este menționat documentar în anul 1651.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.