01 november 2017, 15:45 Moldovan reality views 3971
Instituții de învățămînt închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile
01 november 2017, 15:45 Moldovan reality views 3971

Instituții de învățămînt închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Mai mult de 30 de instituții de învățămînt din țară și-au sistat activitatea din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a anunțat astăzi Ministerul Educației, informează MOLDPRES.

Este vorba de nouă instituții de învățămînt general și 25 de grădinițe, care și-au întrerupt activitatea în baza deciziei Autorităților publice locale de nivelul întîi, ca urmare a frecvenței reduse.

„În Cahul au fost închise trei școli unde își fac studiile 243 de copii, în Cantemir două licee frecventate de 447 de elevi, în Căuşeni două instituții - 265 de elevi, în Sîngerei o instituție - 186 de elevi și în Taraclia o instituție - 235 de elevi. De asemenea, în șase raioane a fost sistată activitatea a 25 de grădinițe. În Leova nouă grădinițe - 273 de copii, în Ocnița șapte grădinițe - 312 de copii, în Briceni trei grădinițe - 161 de copii, în Cahul patru grădinițe - 244 de copii și în Taraclia două grădinițe - 146 de copii", se menționează într-un comunicat al instituției.

Responsabilii ministerului au mai precizat că pe 29 de rute școlare din șase raioane nu s-a realizat transportarea elevilor și astfel nu au fost transportați 1429 de elevi spre instituţiile de circumscripţie. În același timp, în alte 23 de raioane, inclusiv municipiile Bălți și Chișinău, toate instituțiile de învățămînt general funcționează în regim normal.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi Cod galben de ninsori puternice în sudul, centrul şi unele localităţi din nordul ţării.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

scoala , grădiniţa , ninsori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1130 locuitori

Naslavcea este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Naslavcea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 14 km de orașul Ocnița și la 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Naslavcea este menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.