01 may 2017, 10:20 Moldovan reality views 3842
Distribuirea gratuită a pungilor din plastic, interzisă
01 may 2017, 10:20 Moldovan reality views 3842

Distribuirea gratuită a pungilor din plastic, interzisă

Potrivit noii legi privind deșeurile, interdicția este introdusă în scopul prevenirii producerii deșeurilor și pentru a evita poluarea mediului înconjurător.

Iar de la 1 ianuarie 2018 vor fi introduse noi cerințe, mai stricte, pentru producerea și compoziția ambalajului. Astfel, ambalajul trebuie să respecte cerințele prevăzute referitoare la concentrarea metalelor grele. În lege sunt stipulate clar cerințele de bază și specifice de fabricare și cele privind compoziția ambalajului, cele de reutilizare a acestora, precum și ambalajelor reciclabile.

În același timp, din 1 ianuarie 2020 va intra în vigoare prevederea referitoare la crearea unui centru de gestionare a deșeurilor periculoase, care se va ocupa de distributia deșeurilor de poluanți organici persistenți sau deșeuri contaminate cu poluanți organici persistenți, care urmează a fi reciclate, precum și deșeurile care conțin mercur și cele periculoase care rezultă din dezmembrarea bateriilor și acumulatorilor, echipamentelor electrice și electronice, vehiculelor scoase din exploatare și exportul acestora pentru reciclare.

Principalele prevederi ale noii legi privind deșeurile vor intra în vigoare după un an de la data publicării în Monitorul Oficial.

Source: infomarket.md

Keywords:

magazin , interdicţie

Comments

 (1)
  • #1 django Reply Quote selected
    ПОБОРЫ С ГРАЖДАН  ПРОДОЛЖАЮТСЯ , С КАЖДЫМ НОВЫМ ГОДОМ !!!  ЧТОБ ВАМ ПУСТО БЫЛО   СУКИ !!!!!!!!!!!!!!
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1547 locuitori

Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.