01 may 2017, 09:30 Moldovan reality views 4127
Recomandări pentru șoferi în contextul ninsorilor prognozate
01 may 2017, 09:30 Moldovan reality views 4127

Recomandări pentru șoferi în contextul ninsorilor prognozate

În contextul ninsorilor și a vîntului puternic prognozate de către meteorologi, șoferii sunt îndemnați să-și doteze autovehiculele cu lanțuri antiderapante, lopată, racletă și sac cu nisip. Înainte de a pleca la drum lung, conducătorii auto sunt îndemnați să-și alimenteze mașina cu combustibil. La fel, este binevenit să ia cu ei o plapumă și băuturi calde în termos.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să verifice starea instalației de încălzire, a nivelul antigelului, a ștergătoarelor de parbriz și a jetului de apă. La fel, e indicată verificarea stării frânelor. În cazul în care autovehiculul începe să derapeze, în niciun caz nu este indicată frânarea. Trebuie să se corecteze deplasarea mașinii prin virarea volanului și trebuie diminuată viteza. În localități, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafața este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care se recomandă evitarea frânărilor bruște. Conducătorii sunt îndemnați să conducă cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porțiuni cu gheață.

De asemenea, în condiții de vânt puternic, INP atenționează șoferii să nu parcheze automobilele sub copaci sau lângă blocuri pentru a evita prăbușirea crengilor sau a altor obiecte peste mașini care pot duce la pagube.

Întreprinderea „Administrația de Stat a drumurilor" îndeamnă șoferii care s-au pomenit într-o situație de urgență să apeleze numărul de telefon: (022) 74-89-61, care este activ de la 1 noiembrie pe toată perioada iernii. La fel, șoferii pot apela numărul de urgență 901, solicitând ajutorul salvatorilor.

Source: ipn.md

Keywords:

ninsori , soferi , recomandari

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
429 locuitori

Ciubara este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Satul este situat la 20 km de orașul Rîșcani și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de locuitori. Satul Ciubara a fost menționat documentar în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.