22 december 2016, 15:45 Moldovan reality views 4806
Compensație comună pentru persoanele cu dizabilități
22 december 2016, 15:45 Moldovan reality views 4806

Compensație comună pentru persoanele cu dizabilități

Începînd cu 1 ianuarie 2017, cele două prestații pentru călătorii în transportul în comun vor fi comasate în una singură - compensația pentru serviciile de transport. În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 21 decembrie 2016, proiectul Hotărîrii Guvernului „Privind aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire și plată a compensației pentru serviciile de transport".

Prin acest proiect, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei propune comasarea a două prestații pentru persoanele cu dizabilități. Astfel, compensaţia pentru călătorii în transportul în comun urban, suburban şi interurban și compensaţia anuală pentru cheltuielile de deservire cu transport, au fost comasate într-o singură prestație - compensația pentru serviciile de transport.

Aceste compensații se stabilesc de către structurile teritoriale de asistență socială, iar mijloacele financiare se alocă din bugetul de stat prin transferuri cu destinaţie specială către bugetele unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul al doilea.

La estimarea Cadrului bugetar pe termen mediu pentru anii 2017-2019 au fost prevăzute mijloace financiare, în acest scop, în sumă de 76,1 mil. lei anual pentru circa 181714 beneficiari.

Source: agora.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1907 locuitori

Teiu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Teiu și Tocmagiu. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 72 km de Chișinău. Populaţia satului Teiu alcătuia 1907 oameni în anul 2011. Satul Teiu a fost menționat documentar în anul 1711.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.