17 november 2016, 11:10 Moldovan reality views 3853
Bursele pentru elevi și studenți au fost majorate
17 november 2016, 11:10 Moldovan reality views 3853

Bursele pentru elevi și studenți au fost majorate

Mai multe categorii de burse pentru elevi şi studenţi au fost majorate. Executivul a aprobat ieri două decizii privind modificarea unor hotărîri de Guvern în acest sens.

Potrivit modificărilor, se majorează bursele de performanţă pentru elevii din liceele-internat republicane cu profil arte și pentru elevii din clasele IV-IX ai Colegiului Național de Coregrafie. Astfel, bursele de performanță vor constitui de la 305 până la 440 de lei, iar bursa specială va fi de 460 de lei. Recalcularea burselor se efectuează cu începere de la 1 martie 2016.

Tot astăzi, s-a aprobat modificarea și completarea hotărârii Guvernului care prevede stabilirea cuantumului burselor pentru elevii şi studenţii din învăţămîntul profesional tehnic şi superior şi aprobarea burselor diferenţiate, în bază de rezultatele obţinute, pentru elevii din învățămîntul profesional tehnic secundar. Cuantumul acestui tip de burse va fi majorat pînă la 460 de lei. În prezent, mărimea acestora constituie 330 de lei.

Mijloacele financiare respective sunt prevăzute în Legea bugetului de stat pentru 2016.

Source: trm.md

Keywords:

bursa , studenţi , majorare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1507
Populația:
396 locuitori

Larga Veche este un sat din cadrul comunei Larga Nouă, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 396 de oameni. Satul Larga Veche a fost menționat documentar în anul 1507.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.