11 december 2016, 13:20 Moldovan reality views 4203
Autoritățile au anunțat că sînt pregătite pentru condițiile nefavorabile de iarnă
11 december 2016, 13:20 Moldovan reality views 4203

Autoritățile au anunțat că sînt pregătite pentru condițiile nefavorabile de iarnă

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID) a anunțat astăzi că drumarii sînt pregătiți pentru sezonul rece și gata să intervină în caz de condiții meteorologice nefavorabile, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MTID, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozat pentru data de 13 noiembrie precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În context, pentru sezonul de iarnă 2016-2017 Administrația de Stat a Drumurilor a pregătit 104 autogredere, 35 buldozere cu șenile, 92 de tractoare cu pneuri cu lame, 136 de distribuitoare auto ș.a.

Pentru acest sezon au fost pregătite peste 80 de mii de tone material antiderapant - sare și nisip. În premieră, pe traseele Chișinău-Orhei și Chișinău-Hîncești va fi aplicată doar sare, care va avea un efect de lungă durată și nu va permite formarea gheții sau poleiului pe un termen mai lung.

De asemenea, pe drumurile naţionale şi locale au fost determinate sectoarele de drum supuse întroienirii şi se preconizează instalarea a 43,3 km de parazăpezi. Pe drumurile naționale sînt instalate 40 camere video pentru monitorizarea şi vizualizarea stării condiţiilor de circulaţie pe timp de iarnă.

În sectoarele dificile de drum cu declivităţi majore, după necesitate vor fi organizate posturi de remorcare a unităţilor de transport de tonaj mare.

Dacă va fi nevoie, echipajele de deszăpezire vor interveni 24/24 de ore.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
2140 locuitori

Cărbuna este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cărbuna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Cărbuna a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.