11 july 2016, 16:45 Moldovan reality views 7085
De astăzi intră în vigoare mai multe modificări ce vizează şoferii
11 july 2016, 16:45 Moldovan reality views 7085

De astăzi intră în vigoare mai multe modificări ce vizează şoferii

Mai multe modificări la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, aprobate în luna iulie a anului curent, intră în vigoare de astăzi, 7 noiembrie. Inspectoratul Naţional de Patrulare precizează că acestea se referă la majorarea unităţii convenţionale de la 20 la 50 de lei, precum şi la micşorarea cuantumului concentraţiei de alcool admise în cazul şoferilor.

Odată intrate în vigoare modificările, prin stare de ebrietate alcoolică cu grad minim se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge „de la 0,3 până la 0,5 g/l" şi nu „de la 0,3 până la 1,0 g/l", cum era până acum. Concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat „de la 0,15 până la 0,5 mg/l" se substituie cu „de la 0,15 până la 0,3 mg/l ".

Prin stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat se înţelege starea persoanei care are concentraţia de alcool în sânge cu „de la 0,5 g/l şi mai mult" şi nu „de la 1,0 g/l şi mai mult", cum era până acum. Concentraţia vaporilor de alcool în aerul expirat „de la 0,5 mg/l şi mai mult" se substituie cu „de la 0,3 mg/l şi mai mult".

Source: ipn.md

Keywords:

automobil , soferi , schimbări

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1569 locuitori

Cupcui este un sat şi comună din raionul Leova. Cupcui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cupcui a fost menționat documentar în anul 1723.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.