11 january 2016, 10:25 Moldovan reality views 5355
Ce riscă șoferii care nu vor circula cu farurile aprinse
11 january 2016, 10:25 Moldovan reality views 5355

Ce riscă șoferii care nu vor circula cu farurile aprinse

Începînd de astăzi, 1 noiembrie, șoferii sînt obligați să meargă cu farurile aprinse și pe timp de zi.

Cei care nu se vor conforma prevederilor Regulamentului circulației rutiere se vor alege cu avertizări din partea ofițerilor de patrulare.

Circulația cu farurile aprinse și pe timp de zi este o măsură întreprinsă anual în perioada rece a anului, atunci cînd vremea este instabilă, cad precipitații, se formează ceață la suprafața solului, factori ce reduc considerabil vizibilitatea în trafic.

Șoferii care nu se vor conforma regulilor nu vor mai fi amendați, dar vor primi avertizări din partea inspectorilor de patrulare. Articolul ce prevedea sancționarea șoferilor în asemenea cazuri a fost eliminat din Codul contravențional.

Regulamentul circulației rutiere prevede că, în perioada 1 noiembrie – 31 martie, în cazul deplasării pe timp de zi conducătorii tuturor vehiculelor trebuie să pună în funcţiune în faruri lumina de întîlnire.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
1369 locuitori

Vladimirovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Slobozia și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 1369 de oameni în anul 2004. Satul Vladimirovca a fost înființat în anul 1914.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.