22 september 2016, 11:30 Moldovan reality views 4953
Qatarezii apreciază înalt calitatea produselor moldovenești
22 september 2016, 11:30 Moldovan reality views 4953

Qatarezii apreciază înalt calitatea produselor moldovenești

Impulsionarea relațiilor de colaborare între Republica Moldova și Statul Qatar, în special pe domeniul agroindustrial, a fost discutată în cadrul unei întrevederi a ministrului Eduard Grama cu ambasadorul Mohammed Bin Ali Mohammed Al-Malki.

Potrivit unui comunicat de presă, conducerea MAIA a menționat că intensificarea relațiilor de prietenie cu țările din Asia Mijlocie este unul din obiectivele ministerului. Eduard Grama a precizat necesitatea aplicării în practică a discuțiilor care au loc la nivel înalt pentru a obține rezultate palpabile. „Mai mult decît relațiile comerciale, mizăm pe un parteneriat de încredere, deoarece astfel pot fi atinse rezultate frumoase. Exprimăm interesul pentru organizarea vizitelor reciproce a grupurilor de oameni de afaceri moldoveni şi qatarezi, ce ar permite o mai bună cunoaştere reciprocă şi ar facilita stabilirea contactelor de business directe", a spus ministrul în cadrul dialogului.

La rîndul său, ambasadorul Mohammed Bin Ali Mohammed Al-Malki a susținut ideea unui parteneriat între ambele țări, și a precizat că va întreprinde toate măsurile necesare pentru dezvoltarea şi consolidarea raporturilor durabile şi consistente între Republica Moldova și Statul Qatar. Excelența Sa a apreciat înalt calitatea produselor agroalimentare de la noi, exprimînd convingerea că fructele, legumele și carnea de pui autohtonă vor cîștiga încrederea qatarezilor.

Astfel, domeniile prioritare de colaborare sînt intensificarea cooperării comercial-economice în domeniul agroalimentar între Republica Moldova şi Qatar şi atragerii investiţiilor qatareze în infrastructura şi sectorul agroindustrial.

Partea qatareză s-a arătat interesantă de a examina posibilitatea de a importa din Republica Moldova carne de pasăre, ovine, caprine şi ouă.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
1072 locuitori

Ciobanovca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciobanovca, Mirnoe, Balmaz și Troiţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Ciobanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.