01 april 2012, 09:52 Moldovan reality views 4888
01 april 2012, 09:52 Moldovan reality views 4888

În Moldova subiecţii impunerii cu TVA vor utiliza doar „Declaraţia electronica”

Din 1 ianuarie 2012, subiecţii impunerii cu TVA din R. Moldova vor prezenta dările de seamă fiscale doar prin metode automatizate de raportare electronică, utilizînd serviciul „Declaraţie electronica”, lansat de Serviciul Fiscal de Stat.

De la începutul acestui an este realizată implementarea primei etape a serviciului specificat în municipiile Chișinău, Bălţi şi Comrat, sistemul acoperind aproximativ 15 000 de plătitori de TVA cu cifra anuală de afaceri de 600 000 lei (peste 51 000 de dolari) și mai mult. Odată cu implementarea celei de-a doua etape, programată pentru începutul anului viitor, la sistem vor fi conectați circa 10 000 de plătitori de TVA pe întreg teritoriul țării.

Potrivit Serviciului Fiscal, introducerea declaraţiilor fiscale electronice va simplifica foarte mult modul de administrare pentru acest tip de plăți. În plus, acesta este destinat să elimine aşa-numitul "factorul uman", care uneori afectează procesul.

Acest serviciu a fost introdus în 2008 și pînă la sfîrşitul anului trecut a fost una dintre opţiunile de raportare, cu toate acestea, după cum s-a menţionat mai sus, în municipiile Chișinău, Bălţi şi Comrat în noul an ea a devenit obligatorie, iar sancţiunile pentru conectarea cu întîrziere la sistem la această etapă sunt de 450 lei.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
596 locuitori

Alexandru cel Bun este un sat din cadrul comunei Voloviţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 596 de oameni. Satul Alexandru cel Bun a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.