28 april 2016, 11:00 Moldovan reality views 4693
Victimele infracțiunilor vor fi reabilitate
28 april 2016, 11:00 Moldovan reality views 4693

Victimele infracțiunilor vor fi reabilitate

La propunerea Guvernului, Parlamentul a adoptat în prima lectură ieri, 27 aprilie, Legea cu privire la reabilitarea victimelor infracțiunilor.

Scopul ei este de a crea cadrul legal pentru asigurarea condițiilor minime pentru reabilitarea acestor persoane, precum și pentru protecția și asigurarea respectării drepturilor și intereselor lor, comunică NOI.md.

Drept victimă a infracțiunii se consideră persoana căreia i-au fost cauzate daune morale sau fizice. Aceasta se referă la soți, copii și persoanele întreținute de decedat.

În conformitate cu proiectul de lege, victimelor infracțiunilor li se cuvin servicii de asistență – consultații și ajutor pentru reabilitarea fizică, psihologică și socială. Tot aici se referă și compensarea financiară de către stat a daunei cauzate de infracțiune.

La compensație financiară au dreptul victimele infracțiunilor conform articolelor Codului penal ce țin de omor, cauzarea vătămării corporale grave sau altă daună sănătății, soldată cu moartea, răpirea minorului, traficul de persoane, muncă forțată etc.

În proiectul de lege sînt stipulate clar cazurile în care victima nu va putea primi compensație.

Decizia privind acordarea compensației financiare va fi adoptată de o comisie interdepartamentală (regulamentul activității ei va fi aprobat de Guvern), din care urmează să facă parte cîte un reprezentant al Ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor și Ministerului Justiției.

Source: www.noi.md

Keywords:

victime , crima , reabilitare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1732
Populația:
353 locuitori

Sărăței este un sat din cadrul comunei Hîrjău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Rîbnița și la 106 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 353 de oameni. Satul Sărăței a fost menționat documentar în anul 1732.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.