04 april 2016, 16:30 Moldovan reality views 8787
Producătorii de fructe afectați de embargoul rusesc au primit compensațiile solicitate
04 april 2016, 16:30 Moldovan reality views 8787

Producătorii de fructe afectați de embargoul rusesc au primit compensațiile solicitate

Plata compensațiilor către producătorii de fructe și struguri, care au fost afectați de restricțiile impuse de Federația Rusă la export în 2014, în special a celor care au cultivat mere, prune și struguri, a fost finalizată, potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Din noiembrie 2015 și pînă la 31 martie curent, 5791 de dispoziții de plată în sumă totală de 55 milioane de lei au fost expediate Trezoreriei de Stat de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Inițial, au fost depuse la AIPA 5858 de dosare, în valoare totală de aproximativ 56 de milioane de lei, însă după examinarea acestora s-a constatat că 67 de dosare nu sînt eligibile.

În iulie 2015 a fost lansată componenta "Compensații pentru Susținerea Vînzărilor" al proiectului MAC-P, care a venit să susțină producătorii de fructe și struguri afectați de restricțiile impuse de Federația Rusă la export în 2014, oferindu-le sprijin financiar în formă de compensații la fructele și strugurii procesați în sumă de 12 milioane de dolari SUA. Finanțarea adițională a Proiectului MAC-P a fost oferită de Banca Mondială în baza Acordul de finanțare din 21 mai 2015. Astfel, pe parcursul anului 2015 au fost depuse 5858 de dosare în valoare de 56 milioane de lei de către producătorii de fructe și struguri care dețin în proprietate și/sau în folosință plantații pomicole de măr și/sau prun și/sau plantații viticole cu soiuri pentru vin pe rod, ce nu depășește fiecare 15 hectare.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.