18 march 2016, 16:55 Moldovan reality views 4493
Amenzile pentru șoferii prinși băuți la volan ar putea ajunge la 15.000 de lei
18 march 2016, 16:55 Moldovan reality views 4493

Amenzile pentru șoferii prinși băuți la volan ar putea ajunge la 15.000 de lei

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut instituţiilor responsabile să ia măsuri pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool.

"Nu există săptămână în care să nu aflăm despre accidente serioase, cu răniți, cu persoane decedate, multe dintre ele generate pe fondul consumului de alcool", a menţionat Pavel Filip.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a declarat că pentru reducerea numărului acestor accidente a fost elaborat un plan de acțiuni, care prevede un șir de măsuri concrete. De asemenea, impune și modificarea cadrului legislativ-normativ în domeniu.

În acest context, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a propus creșterea amenzilor pentru șoferii prinși băuți la volan, de la 3.000 la 15.000 de lei, cu lipsirea de dreptul de a conduce mijloace de transport pentru o anumită perioadă de timp.

"Trebuie închisă orice portiţă din lege, care ar permite eschivarea de răspundere a celor care comit accidente grave sub influența alcoolului sau stupefiantelor", a specificat Pavel Filip.

Source: www.publika.md

Keywords:

soferi , amenda , Pavel Filip

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
224 locuitori

Morovaia este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 224 de oameni. Satul Morovaia fost menționat documentar în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.