25 february 2016, 14:16 Moldovan reality views 5081
Parlamentul a votat Declaraţia cu privire la stabilizarea şi modernizarea ţării
25 february 2016, 14:16 Moldovan reality views 5081

Parlamentul a votat Declaraţia cu privire la stabilizarea şi modernizarea ţării

Majoritatea parlamentară se angajează să asigure stabilitatea politică şi modernizarea Republicii Moldova. Aceasta va adopta proiectele de legi necesare pentru implementarea reformelor convenite cu partenerii externi de dezvoltare. O declaraţie politică cu privire la stabilizarea şi modernizarea Republicii Moldova a fost votată în Parlament joi, 25 februarie, transmite IPN.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, dând citire declaraţiei a spus că stabilitatea politică este o condiţie esenţială, iar deputaţii din majoritatea parlamentară au acceptat că interesul comun al Republicii Moldova este mai important decât interesele de grup. „Vom promova stabilitatea politică, iar agenda reformelor va fi promovată ireversibil", a spus oficialul.

Majoritatea parlamentară declară că înţelege că seriozitatea opţiunii de integrare europeană depinde de adoptarea reformelor şi proiectelor de legi convenite cu partenerii europeni. „Vom recupera restanţele, susţinem implementarea foii de parcurs convenită cu FMI. Suntem convinşi că credibilitatea ţării depinde de relaţiile cu partenerii externi", a specificat Andrian Candu.

Deputaţii din majoritatea parlamentară sunt conştienţi că prin reformele implementate va putea fi recâştigată încrederea poporului. Centrul Naţional Anticorupţie, Comisia Naţională de Integritate şi Procuratura Generală vor fi reformate ca să poată combate efectiv corupţia şi să aibă independenţă de politic. „Nimeni nu va fi mai presus de legea. Ne angajăm să adoptăm un pachet legislativ complet care să asigure siguranţa sectorului financiar-bancar, iar banii oamenilor să nu mai fie furaţi niciodată", a spus oficialul.

Majoritatea parlamentară se angajează să sprijine mediul de afaceri, căci aşa se va asigura creşterea economică şi dezvoltarea ţării. Deputaţii mai pledează pentru reintegrarea ţării şi afirmă că toţi cetăţenii ţării vor fi trataţi în mod egal.

Parlamentara din fracţiunea comuniştilor, Elena Bodnarenco, a spus că declaraţia în cauză nu reprezintă nimic, deoarece, de facto, această majoritate parlamentară a distrus democraţia şi structura corectă a Parlamentului.

Parlamentara din fracţiunea Partidului Liberal Democrat, Maria Ciobanu, a spus că adoptarea acestei declaraţii nu-şi are rostul în condiţiile în care „Republica Moldova este un stat capturat".

Totodată, Valentina Buliga, parlamentară în fracţiunea Partidului Democrat, a spus că declaraţia dată este documentul care poate să unească într-un fel reprezentanţii guvernării ca să-şi consolideze eforturile întru binele poporului, sătul deja de declaraţii şi de lupte politice.

Source: www.ipn.md

Keywords:

parlament , votare , modernizare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.