02 september 2016, 16:52 Moldovan reality views 6861
Grupare criminală, reţinută pentru fabricarea banilor falşi
02 september 2016, 16:52 Moldovan reality views 6861

Grupare criminală, reţinută pentru fabricarea banilor falşi

Oamenii legii anunţă despre reţinerea a cinci membri ai unei grupări criminale, învinuiţi de fabricarea şi punerea în circulaţie a banilor falşi, în proporţii deosebit de mari. În cadrul cercetărilor, s-a stabilit că timp de doi ani, aceştia falsificau bancnote cu nominalul de 100 de lei prin metode artizanale într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei.

Adjunctul procurorului municipiului Chişinău, Valeriu Bodean, a declarat la o conferinţă de presă că membrii au fost puşi sub învinuire pentru fabricarea şi punerea în circulaţie a banilor falşi în proporţii deosebit de mari. Învinuiţii, cu vârstele cuprinse între 25 şi 50 de ani, sunt cercetaţi în stare de arest. Doi dintre ei au antecedente penale pentru jaf.

Valeriu Bodean a menţionat că învinuiţii nu erau angajaţi în câmpul muncii, iar falsificarea bancnotelor era singura sursă de existenţă. Ca urmare a percheziţiilor efectuate în apartamentul în care învinuiţii îşi camuflau activitatea, oamenii legii au depistat bancnote false şi utilajul folosit pentru falsificarea banilor.

Procurorul Nicolae Zanevici a declarat că banii erau falsificaţi prin metode artizanale. Învinuiţii eliminau stratul de vopsea de pe bancnotele de zece lei, iar, ulterior, prin intermediul unor imprimante cu jet color aplicau semnul unei bancnote cu nominalul de 100 de lei. Potrivit procurorilor, era complicat de depistat falsificarea la o simplă palpare, pentru că hârtia era originală.

Oamenii legii spun că suma banilor falşi care au fost puşi în circulaţie încă se stabileşte. Dacă vinovăţia suspecţilor va fi dovedită, aceştia riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Source: www.ipn.md

Keywords:

falsificare , crima , bani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
2537 locuitori

Cîrpeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Cîrpeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2537 de oameni. Satul Cîrpeşti a fost menționat documentar în anul 1469.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.