26 january 2016, 16:35 Moldovan reality views 4599
Regulament privind accesul persoanelor cu dizabilități la procesul electoral
26 january 2016, 16:35 Moldovan reality views 4599

Regulament privind accesul persoanelor cu dizabilități la procesul electoral

Comisia Electorală Centrală a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la accesibilitatea procesului electoral pentru persoanele cu dizabilități.

Potrivit serviciului de presă al CEC, documentul a fost elaborat în contextul respectării drepturilor fundamentale ale omului în procesul electoral și are la bază propunerile formulate de către reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale de profil.

Regulamentul prevede accesul neîngrădit și nediscriminatoriu al persoanelor cu dizabilități la procesul electoral, asigurarea dreptului de a alege și de a fi ales pentru persoanele cu nevoi speciale. Documentul stabilește și o serie de responsabilități ce revin tuturor subiecților implicați în procesul electoral - organele electorale, concurenții electorali, administrația publică centrală și cea locală, instituțiile mass-media, societatea civilă.

Tot în cadrul ședinței de astăzi CEC a aprobat și un raport asupra activității desfășurate de instituție în anul 2015.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
194 locuitori

Salcia este un sat din cadrul comunei Botnăreşti, raionul Anenii Noi. Satul Salcia este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 194 de locuitori. Satul a fost înființat în anul 1859.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.