22 january 2016, 16:19 Moldovan reality views 5660
„Rosselhoznadzor” are noi pretenții față de fructele moldovenești
22 january 2016, 16:19 Moldovan reality views 5660

„Rosselhoznadzor” are noi pretenții față de fructele moldovenești

„Rosselhoznadzor" din nou a înaintat pretenții față de producția agricolă moldovenească livrată în Rusia prin Belarus, considerînd că Moldova reexportă fructe din alte țări. Potrivit „Rosselhoznadzor", în urma controalelor efectuate a fost depistată producție aflată în carantină (pere), livrată pe teritoriul Rusiei cu certificate fitosanitare de reexport eliberate de Belarus. Marfa respectivă era în ambalaj atipic de la furnizorii moldoveni „Oguz-Agroprom" SRL și „Intertrade" SRL.

Partea rusă și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest fapt, anunțînd că va continua controalele pentru stabilirea provenienței producției.

Anterior „Rosselhoznadzor" s-a arătat extrem de îngrijorat de situația creată cu livrările producției moldovenești aflate în carantină prin teritoriul Belarusului, menționînd că instituția abilitată de la Minsk certifică în cantități mari producție care nu este specifică producătorilor moldoveni nici după tip, nici după soiuri. Se menționează că partea belarusă sporește volumul mărfii „moldovenești" certificate și livrate în Rusia.

Reprezentanții „Rosselhoznadzor" au declarat că în situația creată doar o vizită comună a specialiștilor ruși și belaruși în Moldova va putea clarifica oringinea adevărată a producției respective. Totodată, colegii belaruși se vor convinge o dată în plus de necesitatea efectuării unui control fitosanitar mai riguros la hotarele Uniunii Economice Eurasiatice.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1832 locuitori

Bălceana este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1832 de oameni. Satul Bălceana a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.