14 november 2015, 15:40 Moldovan reality views 13970
Nicolae Timofti va decreta zi de doliu național în R. Moldova
14 november 2015, 15:40 Moldovan reality views 13970

Nicolae Timofti va decreta zi de doliu național în R. Moldova

Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, va decreta zi de doliu naţional în Republica Moldova. Anunţul a fost făcut de ministrul în exerciţiu al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

"Preşedintele ţării Nicolae Timofti urmează să decreteze zi de doliu naţional în Moldova. El se va afla la ambasada Franţei pentru a exprima condolianţe şi susţinerea ambasatorului Franţei în Republica Moldov", a spus Natalia Gherman.

"Astăzi toată Republica Moldova se află alături poporului francez în aceste clipe foarte dificile. Ne exprimăm toată solidaritatea şi compasiunea cu poporul francez. Suntem împreună în această luptă globală împotriva terorismului internaţional. Pentru comemorarea victimelelor acestor atacuri teroriste, drapelele Republicii Moldova au fost coborâte în bernă, atât pe clădirea Guvernului cât şi pe insituţiile publice", a mai spus ministrul în exerciţiu al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Totodată, oficialul a declarat că ministerul activează în regim de urgenţă.

"Colegii noştri sunt în contact cu autorităţile franceze pentru a identifica dacă printre victime s-au aflat cetăţeni ai Republicii Moldova, deocamdată nu sunt aceste date. Linia fierbinte a fost imediat instituită la Ambasada Republicii Moldova la Paris. Publicăm informaţii actualizate la fiecare oră. Aceste informaţii conţin toate datele referitor la regimul de trecere a frontierei şi regimul de urgernţă care a fost instituit de preşedintele Francois Hollande. Cetăţenii care se află în Franţa sau pleacă acolo, pot beneficia de aceste informaţii. Suntem în regim de alertă şi monitorizăm această situaţie", a declarat Natalia Gherman.

Source: www.publika.md

Keywords:

Moldova , Franta , doliu , terorism

Comments

 (2)
  • #2 Larisa Reply Quote selected
    Конечно,жалко французов.Но почему флаги не опустили,когда российский самолет рухнул. Там же столько неповинных людей погибло. Как то это все невкусно попахивает,госпожа Герман.
  • #1 Moldovan Reply Quote selected
    жополизы
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
976 locuitori

Vinogradnoe este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vinogradnoe alcătuia 976 de oameni în anul 2004. Satul Vinogradnoe a fost înființat în anul 1932.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.