11 april 2015, 15:52 Moldovan reality views 5607
Accesul fructelor moldoveneşti în regiunea Pskov a fost închis
11 april 2015, 15:52 Moldovan reality views 5607

Accesul fructelor moldoveneşti în regiunea Pskov a fost închis

Specialiştii de la Serviciul Federal de Control Veterinar și Fitosanitar „Rosselihoznadzor" au interzis accesul al 19,5 tone de prune şi 19,6 tone de mere proaspete în Rusia prin regiunea Pskov. După cum i-au relatat ziarului „Kosmoliskaia Pravda" la Serviciul de presă al instituţiei în cauză, conducătorii auto ai tirurilor susţin că fructele au fost cultivate în Moldova.

Primele al frontieră au ajuns prunele. Specialiştii din Secţia control fitosanitar de carantină au depistat neconcordanţe în certificatele fitosanitare. În certificatul ţării de origine este indicată o ţară, iar în certificatul de reexport, perfectat în Belarus – altă ţară.

Merele care au sosit pe aceeaşi rută, au ajuns într-o situaţie şi mai ridicolă – aici certificatul de reexport a fost perfectat mai înainte decît certificatul ţării de origine. Adică fructele iniţial au ajuns în Belarus, iar mai tîrziu au fost cultivate în Moldova.

În conformitate cu instrucţiunile în vigoare, specialiştii de la Rosselihoznadzor au returnat fructele republicii vecine.

Source: www.noi.md

Keywords:

fructe si legume , export , Rusia

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1586
Populația:
12667 locuitori

Sîngerei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Sîngerei. Amplasat în nordul republicii, pe malul stâng al rîului Ciulucul-Mare, oraşul Sîngerei este situat la o distanţă de 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12667 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Sîngerei datează din anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.