09 september 2015, 16:23 Moldovan reality views 7302
Iarmaroacele locale de toamnă vor deveni o tradiţie
09 september 2015, 16:23 Moldovan reality views 7302

Iarmaroacele locale de toamnă vor deveni o tradiţie

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare recomandă ca pe parcursul lunilor septembrie-octombrie, autorităţile administraţiei publice locale de nivelul doi să demareze organizarea iarmaroacelor de toamnă şi să informeze producătorii locali sau regionali despre organizarea acestora.

Scopul acestor iarmaroace este de a încuraja şi sprijini producătorii autohtoni să promoveze şi să realizeze produsele agroalimentare într-un spaţiu cu un flux sporit de potențiali cumpărători, precum şi de a oferi consumatorilor direct de la fermieri produse autohtone, proaspete, de calitate și la preţuri accesibile în plin sezon de recoltare și conservare, aspect datorat faptului că producătorilor nu li se va percepe niciun fel taxă.

Totodată, MAIA își propune ca organizarea acestor iarmaroace să devină o tradiție care să se diversifice și să ia amploare.

Source: trm.md

Keywords:

iarmaroc , toamna , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
383 locuitori

Țolica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 383 locuitori. Satul Țolica a fost înființat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.