19 august 2015, 16:26 Moldovan reality views 8100
Asamblarea unui autobuz va costa bugetului 125 de mii de euro
19 august 2015, 16:26 Moldovan reality views 8100

Asamblarea unui autobuz va costa bugetului 125 de mii de euro

Autobuze din Belarus, mai ieftine, asamblate la Chişinău! Acest lucru va fi posibil însă începând din anul 2016, în urma unui acord care va fi semnat între Parcul Urban de Autobuze şi compania de la Minsk "Belavtomaz".

Acordul prevede şi reconstrucţia Parcului de autobuze prin crearea locurilor noi de muncă. Timp de şase ani, în Capitală ar putea fi asamblate 120 de autobuze, iar preţul unei unităţi de transport ar putea fi de 125 de mii de euro, cu 10 mii mai puţin decât preţul din Belarus. Totodată, şi veniturile Parcului Urban de Autobuze vor creşte cu aproximativ 10 milioane de lei anual.

"Starea tehnică încercăm să o menţinem bună, dar oricum vârsta este înaintată. În urma implementării acestui acord vor avea de câştigat atât locuitorii municipiului Chişinău, cât şi întreprinderea propriu-zisă. Vor fi majorate veniturile, cât şi vor scădea pierderile întreprinderii", a afirmat director adjunct al Parcului Urban de Autobuze, Vitalie Copaci.

Între timp, locuitorii Capitalei se lâng că nu se simt în siguranţă în autobuzele vechi.

Din cele peste 120 de unităţi de transport ale Parcului Urban de Autobuze, zilnic pe traseu ies doar 96. Restul staţionează din cauza problemelor tehnice.

Source: www.canal3.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
346 locuitori

Horodca este un sat din cadrul comunei Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Hîncești și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.