26 june 2015, 17:03 Moldovan reality views 5644
Primele rezultate ale vizitei experților „Rospotrebnadzor” în Republica Moldova
26 june 2015, 17:03 Moldovan reality views 5644

Primele rezultate ale vizitei experților „Rospotrebnadzor” în Republica Moldova

Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației din Rusia („Rospotrebnadzor") a publicat astăzi primele rezultate ale vizitei experților ruși în Republica Moldova, care a avut loc în perioada 22-25 iunie, informează NOI.md.

Potrivit serviciului sanitar rus, un grup de experți de la „Rospotrebnadzor", la invitația părții moldovenești, s-a familiarizat cu activitățile ce vizează asigurarea calității și siguranței producției la cinci întreprinderi de conserve din fructe și legume din Moldova: „Stamcom" SRL, întreprinderea moldo-rusă „Coval & Co", „Iliada-Plus" SRL, SA „Alfa-Nistru" și SA „Natur Bravo".

În cadrul vizitei experții ruși au avut întrevederi de lucru cu președintele Comisiei parlamentare pentru agricultură și produse alimentare, Radu Mudreac, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula.

La momentul actual, „Rospotrebnadzor" deja efectuează expertiza mostrelor de producție de la companiile „Alfa-Nistru" și „Natur Bravo". Anterior au fost admise și mostre de producție de la „Iliada-Plus".

În vederea permiterii graduale a conservelor de fructe și legume moldovenești pe piața rusă după analizarea rezultatelor vizitei experților ruși în Moldova, va fi luată decizia cu privire la verificarea mostrelor de producție de la alte întreprinderi moldovenești, care au fost vizitate de specialiștii de la „Rospotrebnadzor".

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
72 locuitori

Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul 2012. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.