23 january 2015, 12:13 Moldovan reality views 7327
Expert: Candidaţi la funcţia de speaker ar putea fi A. Candu sau N. Gherman
Photo: trm.md
23 january 2015, 12:13 Moldovan reality views 7327

Expert: Candidaţi la funcţia de speaker ar putea fi A. Candu sau N. Gherman

Cred că o alianţă pro-europeană era prioritară, în pofida tuturor problemelor. Este regretabil că Partidul Liberal (PL) s-a dat la o parte, uneori este bine să fii intransigent, dar acest lucru de multe ori şi poate strica. Uneori poţi să accepţi că poţi evolua mai încet, dar este important ca să nu duci lucrurile într-o criză. Afirmaţii în acest sens a făcut analistul politic, Vitalie Catană, în cadrul unei ediţii speciale de la Moldova 1.

„Parlamentul trebuie să activeze în condițiile pe care le are la dispoziție. Ne putem aștepta la orice soluții. Dacă se prefigurează alianța de două partide, trebuie să presupunem care ar fi viitoarele candidaturi. Dar cred că nu este cazul să anticipăm", a spus Vitalie Catană.

„Vorbim de două coaliții pro-europene. Fie PLDM, PDM, PL, care nu s-a produs. Și vorbim de PDM, PLDM cu susținerea PCRM, care tot este pro-europeană. Comuniștii au dat suficiente motive ca să credem că ei tot susțin drumul european al Republicii Moldova. PCRM este de acord să susțină din umbră, deja trebuie de văzut în ce condiții. Cred că una din aceste condiții ține de revizuirea Acordului de Asociere", a opinat analistul politic Cornel Ciurea.

Totodată, Cornel Ciurea s-a referit și la posibilii candidați la funcția de președinte al Parlamentului. „Fie Andrian Candu, fie Natalia Gherman, sunt candidaturi care vin din Executiv, nu sunt personaje vorbărețe. Este adevărat că Marian Lupu, Igor Corman au fost niște persoane care mai bine se pliau pe acest model de vorbitori. Și Andrian Candu, și Natalia Gherman par mai mult executori. Poate acest lucru va da o notă distinctă acestui Parlament", a opinat Cornel Ciurea.

Amintim că în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului a fost constituită comisia pentru alegerea președintelui Parlamentului.

Source: trm.md

Keywords:

parlament , Moldova , deputat , partide

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1572
Populația:
3802 locuitori

Petreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreşti, Medeleni și Petreşti, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3802 oameni. Satul Petrești a fost menționat documentar în anul 1572 cu denumirea Poiana.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.