23 january 2015, 10:26 Moldovan reality views 7332
Sturza: soarta discuţiilor pentru formarea alianţei de guvernare este în mâinile PDM
Photo: trm.md
23 january 2015, 10:26 Moldovan reality views 7332

Sturza: soarta discuţiilor pentru formarea alianţei de guvernare este în mâinile PDM

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, pledează pentru o alianţă de guvernare de centru-dreapta şi susţine că soarta discuţiilor pentru formarea acesteia este în mâinile PDM. Într-o postare pe Facebook, Ion Sturza mai scrie că dacă Ministerul Transporturilor va fi cedat Partidului Liberal, „totul va fi bine".

„Am considerat important să le permitem liniștit politicienilor să finalizeze negocierile și să formeze o alianță durabilă de guvernare. Eu pledez pentru una de centru-dreapta. Suntem foarte aproape. Soarta acestor discuții este în mâinile PDM, Ministerul Transporturilor să fie cedat PL-ului și totul va fi bine. În rest – fumigene", a scris Ion Sturza.

Amintim că, ieri, 21 ianuarie, sesiunea extraordinară a Parlamentului în care urma să fie aleasă conducerea Legislativului a fost întreruptă până astăzi, ora 15:00. Pauza a fost solicitată de PLDM, pentru consultări.

Liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat presei că PDM şi PLDM trebuie să decidă clar cu cine îşi asumă să guverneze și a făcut mai multe dezvăluiri pe marginea subiectului negocierilor dintre cele trei partide pro-europene. Totodată, liderul PL a declarat că se încearcă de a se pune pe umerii PL imposibilitatea creării unei alianțe și a precizat că PL este gata să continue negocierile şi doreşte să participe la formarea viitoarei guvernări. Mihai Ghimpu a declarat că PL insistă pentru păstrarea ministerelor pe care le deținea până a fi exclus de la guvernare.

Astăzi, liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că PL-ului i s-au propus și alte ministere, printre care cel al Agriculturii și Industriei Alimentare, cel al Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Source: trm.md

Keywords:

coalitie , alianta , parlament , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1855
Populația:
2223 locuitori

Coşcalia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Coşcalia, Florica și Plop. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 61 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2223 de oameni. Satul Coşcalia a fost menționat documentar în anul 1855.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.