14 january 2015, 12:14 Moldovan reality views 8176
Cine dintre deputați a optat pentru mandatul de parlamentar
Photo: publika.md
14 january 2015, 12:14 Moldovan reality views 8176

Cine dintre deputați a optat pentru mandatul de parlamentar

Parlamentarii care deţin funcţii incompatibile cu mandatul de deputat, de astăzi, nu mai pot cumula ambele posturi. Potrivit secretariatului Parlamentului, legislatorii au putut decide până ieri, 13 ianuarie, pentru ce funcţie optează. Din cei 25 de deputaţi, aflaţi în această situaţie, doar cinci au renunţat la mandatul de parlamentar.

Potrivit secretariatului Parlamentului, până astăzi, trei aleşi liberali au depus cereri prin care anunţă că îşi păstrează actualele funcţii şi renunţă la mandate.

Este vorba de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, şi şefii direcţiilor Sănătate şi Finanţe din cadrul Primăriei, Mihai Moldovanu şi Veronica Herţa. La funcţia de deputat a renunţat şi preşedintele raionului Ocniţa, Ion Tomai, ales pe listele PCRM, dar şi liberal-democratul Grigore Belostecinic care a optat pentru funcţia de rector al Academiei de Studii Economice.

Cei trei liberali vor fi înlocuiţi de următorii candidaţi din lista PL. Este vorba de funcţionara Mihaela Iacob, avocatul Ion Casian şi omul de afaceri Vladimir Cernat. În fracţiunea comuniştilor vine asistentul parlamentar, Elena Gudumac, iar la liberal-democraţi primarul satului Cucoara, raionul Cahul, Aliona Goţa.

Ceilalţi 20 de deputaţi care deţineau funcţii incompatibile cu mandatul de parlamentar au decis să rămână în Legislativ. Aceştia au demisionat din funcţiile deţinute anterior în administraţiile publice locale şi în mediul de afaceri. Printre ei se numără primarul municipiului Bălţi, Vasile Panciuc, şi edilii oraşelor Comrat şi Soroca, Nicolai Dudoglo şi Elena Bodnarenco.

De asemenea, pentru funcţia de deputat au optat şi preşedinţii raioanelor Hânceşti şi Nisporeni, Grigore Cobzac şi Vasile Bâtca. În fracţiunea Partidului Socialiştilor, toţi parlamentarii şi-au menţinut fotoliul de deputat.

Source: www.publika.md

Keywords:

Moldova , deputat , parlament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1659
Populația:
2867 locuitori

Ţînţăreni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţînţăreni și Creţoaia. Satul Țînțăreni este situat la o distanță de 10 km de orașul Anenii Noi și la 33 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2867 de oameni. Prima atestare a satului Ţînţăreni a fost în 1659 (cu numele de Luțeni).

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.