20 october 2011, 10:17 Moldovan reality views 3286
20 october 2011, 10:17 Moldovan reality views 3286

Patriarhul Kiril este mulţumit de primirea sa în Moldova

La o săptămînă după încheierea primei sale vizite canonice în Republica Moldova, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, i-a mulţumit Mitropolitului Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir, pentru organizarea vizitei şi primirea călduroasă. În scrisoarea sa, acesta i-a mărturisit Mitropolitului că în rugăciunile săvîrşite împreună a cerut de la Dumnezeu bunăstare şi înflorire duhovnicească pe pămîntul Moldovei.

„Aducîndu-mi aminte de căldura comunicării cu Înalt Prea Sfinţia Voastră, cu poporul evlavios din Moldova, mă rog să aveţi parte de cît mai multă sănătate şi ajutor de la Dumnezeu în strădaniile arhipăstoreşti, iar slujitorilor şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe din Moldova – să se învrednicească din belşug de mila Domnului, sălăşluind în pace şi bunăvoinţă”, se menţionează în scrisoarea adresată Mitropolitului Vladimir.

În răvaşul său, Patriarhul Kiril a mai menţionat că apreciază mult relaţiile de colaborare între Biserică şi stat, în urma cărora au fost renovate şi înălţate mai multe biserici şi mănăstiri. „Încă o mărturie în acest sens ar fi înfăptuirea ideii de a ridica o nouă catedrală în Chișinău, care ar corespunde necesităţilor şi statutului pe care îl deţine Biserica Ortodoxă din Moldova”, se mai spune în scrisoare, cu referire la declaraţia de atunci a premierului Vlad Filat. De menţionat că Patriarhul Kiril s-a aflat în vizită în Republica Moldova în perioada 8-10 octombrie.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
219 locuitori

Drujineni este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Satul Drujineni este situat la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Drujineni a fost atestat la 25 septembrie 1462 cu denumirea Duşeşti, Drujeşti.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.