01 june 2015, 14:55 Moldovan reality views 12138
Universitatea Tehnică - cea mai bună instituţie de învăţămînt superior  din țară
Photo: migratie.md
01 june 2015, 14:55 Moldovan reality views 12138

Universitatea Tehnică - cea mai bună instituţie de învăţămînt superior din țară

Universitatea Tehnică din Moldova este cea mai bună instituţie de învăţământ superior din ţară. Aceasta deţine primul loc în topul universităţilor, realizat de Consiliul Naţional Pentru Acreditare şi Atestare.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemiţanu" ocupă locul doi în topul instituţiilor de învăţământ superior din ţară.

Pe poziţia a treia se situează Universitatea de Stat din Moldova, urmată de Academia de Studii Economice.

La mijlocul clasamentului se regăsesc Universitatea Agrară, Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Universitatea Liberă Internaţională din Moldova.

Cele mai slab cotate instituţii de învăţământ superior sunt cele cu profil militar. Astfel, Academia "Ştefan cel Mare" a Ministerului de Interne şi Academia Militară a Forţelor Armate "Alexandru cel Bun" ocupă locurile 18 şi, respectiv, 19.

Clasamentul a fost realizat în baza rezultatelor evaluării şi acreditării ştiinţifice. La stabilirea ratingului naţional al universităţilor s-a ţinut cont de capacitatea de cercetare a instituţiei, publicaţiile ştiinţifice, brevetele obţinute, resursele umane, tehnice şi financiare, dar şi de impactul economic şi social al proiectelor ştiinţifice.

Şi în topul elaborat anul trecut primul loc i-a revenit Universităţii Tehnice, iar ultima în clasament a fost Academia Militară "Alexandru cel Bun".

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
2302 locuitori

Nimoreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Nimoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2302 oameni. Satul Nimoreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.