01 june 2015, 12:07 Moldovan reality views 7142
Negocierile privind formarea coaliției sînt în sărbători
Photo: ipn.md
01 june 2015, 12:07 Moldovan reality views 7142

Negocierile privind formarea coaliției sînt în sărbători

Negocierile pentru constituirea coaliţiei de guvernare sunt în sărbători. Astfel a declarat jurnaliştilor prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, negociatorul din partea acestei formaţiuni. Solicitaţi de IPN, reprezentanţii PLDM şi PDM au declarat că deocamdată nu cunosc nicio dată fixată pentru o întrevedere.

Negociatorul din partea PLDM, Iurie Ţap, a menţionat că deocamdată nu este fixată o dată privind o întâlnire a negociatorilor în această săptămână. „Noi lucrăm asupra punctelor de vedere, încercăm să le argumentăm şi cred că fiecare parte încearcă să facă acelaşi lucru. Încercăm să găsim răspuns la acele probleme care urmează să fie ajustate", a spus Iurie Ţap.

Solicitat la sfârşitul săptămânii trecute de către IPN, alt negociator din partea PL, Valeriu Munteanu a spus că există încă foarte multe aspecte de discutat, iar principiul european spune că atâta timp cât nu este convenit totul – nu este convenit nimic. „Suntem la zero. În situaţia în care va exista deschidere din partea PLDM şi PDM pe propunerea PL-ului privind reformele profunde atunci toate porţile sunt deschise", a spus Valeriu Munteanu.

Negociatorul PDM, Sergiu Sârbu, nu a putut oferi mai multe detalii, spunând că nu poate face niciun comentariu pe marginea negocierilor. „Cum vom avea informaţii vă vom comunica. Actualmente nu avem ce să vă comunicăm", a spus Sergiu Sârbu. Întrebat dacă se va reuşi formarea unei coaliţii până pe 12-13 ianuarie, aşa cum s-a anunţat anterior, Sergiu Sârbu a menţionat că dacă se va reuşi va fi bine. „Important să fie rezultat. Nu contează viteza, dar rezultatul. Vă rugăm puţină răbdare", a spus deputatul.

Pe 4 decembrie, cele trei partide au anunţat despre începerea negocierilor privind crearea unei majorităţi parlamentare.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.