19 november 2014, 14:55 Moldovan reality views 7098
Vinurile moldoveneşti, înalt apreciate în China
Photo: depack.com
19 november 2014, 14:55 Moldovan reality views 7098

Vinurile moldoveneşti, înalt apreciate în China

Vinurile moldoveneşti cuceresc piaţa chineză. Douăzeci de companii vinicole şi-au prezentat producţia la celebra expoziţie internaţională „ProWine", care a avut loc la Shanghai, în perioada 11-14 noiembrie, relatează Mesager.

Vinificatorii participanţi la expoziţia din Shanghai spun că chinezii au rămas impresionaţi de vinurile moldoveneşti, iar exporturile în această ţară cresc de la an la altul.

„Volumul vînzărilor creşte în fiecare an. Ultima istorie de succes a noastră în colaborare cu China este că anual vindem marfă de 500 de mii de euro", a menționat Ludmila Gogu, producător vinicol.

Pe lîngă pieţele tradiţionale, vinificatorii moldoveni încearcă să găsească noi pieţe de desfacere. China este tot mai atractivă, întrucît, potrivit estimărilor, va deveni în 2015 cel mai mare consumator de vinuri din lume.

Producătorul vinicol Sergiu Spînu a menționat că viticultorii moldoveni sînt în căutare de alte piețe de export, pentru a crește imaginea companiilor autohtone.

„Chinezii nu cunosc nimic despre Moldova, sînt impresionaţi de vinuri, de istoria şi cultura noastră. De aceea trebuie să fim insistenți cu prezenţa noastră la expoziţiile de acolo", afirmă directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Dumitru Munteanu.

Anul trecut Republica Moldova a exportat în China circa un milion de sticle de vin. Responsabili de la Oficiul Național al Viei și Vinului spun că odată cu implementarea noilor programe de promovare prezența pe această piaţă ar putea creşte cu 300-400 de procente.

Source: trm.md

Keywords:

vin , Moldova , expoziție , China

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1884
Populația:
2011 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtop, Prisaca și Ialpug. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cimislia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2011 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1884.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.