23 july 2014, 12:21 Moldovan reality views 8178
Presa rusă: Ucraina va încerca să impună retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria
Photo: vfokuse.md
23 july 2014, 12:21 Moldovan reality views 8178

Presa rusă: Ucraina va încerca să impună retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria

Autoritățile ucrainene au de gînd să denunțe acordurile cu Rusia cu privire la prezența pacificatorilor ruși în Transnistria, cu scopul de a impune retragerea acestora din zona de conflict, scrie agenția de presă Itar-Tass făcînd referire la o sursă din cercurile militar-diplomatice apropiată negocierilor privind soluționarea conflictului transnistrean, transmite UNIMEDIA.

„După ce au eșuat în tentativa de a exclude Rusia din Grupul de Cooperare Navală din Marea Neagră (Blackseafor), autoritățile de la Kiev au decis să se răzbune pe altă direcție a politicii sale anti-ruse. Acum, ei au de gînd să ceară retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria", a declarat sursa.

Potrivit acesteia, este vorba de denunțarea a două documente: Acordul privind organizarea efectuării transporturilor militare și Acordul privind tranzitul prin teritoriul Ucrainei a forţelor militare rusești, temporar staţionate pe teritoriul Republicii Moldova.

Autoritățile Ucrainei au de gînd să motiveze denunțarea acordurilor evocînd precedentul anexării Crimeii și Sevastopolului, cînd Rusia a denunțat unilateral în luna aprilie a acestui an, patru acorduri cu privire la Flota Mării Negre. „Kievul este de părere că acum au temei juridic pentru măsuri similare împotriva Moscovei", a precizat sursa.

Source: unimedia.info

Keywords:

Rusia , Ucraina , Moldova , Transnistria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1758
Populația:
7538 locuitori

Pelinia este un sat şi comună din raionul Drochia. Pelinia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7538 de oameni. Satul Pelinia a fost menționat documentar în anul 1758.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.