07 august 2014, 14:36 Moldovan reality views 7804
Macheta pavilionului Moldovei la World Expo 2015 a fost expusă publicului
Photo: prime.md
07 august 2014, 14:36 Moldovan reality views 7804

Macheta pavilionului Moldovei la World Expo 2015 a fost expusă publicului

Macheta pavilionului Moldovei la Expoziția Mondială Milano 2015 a fost expusă sîmbătă, 5 iulie, pentru accesul publicului larg, în galeria Artium al Centrului comercial Malldova. Timp de două săptămîni, moldovenii vor putea să o viziteze şi să vină cu propuneri privind participarea Moldovei la Expo Milano.

Amintim că, la ediția World Expo din 2015, Republica Moldova va participa în premieră cu un pavilion propriu, care va avea motto-ul "Să Strălucească Lumina – Energia Soarelui, Energia Pamintului, Hrana pentru oameni". Pavilionul, rezultat al colaborării între artistul vizual Pavel Brăilă și arhitecții studioului Gorgona, va avea forma unui cub din sticlă. Pavilionul va fi încununat de o „floare solară" – instalaţie ce va reflecta lumina soarelui şi va atrage atenţia vizitatorilor expoziţiei. Construţia acestuia va începe în luna septembrie anul curent.

Moldova a mai participat la WorldExpo de doua ori, în 2000 în Hanovra, Germania, și în 2010 Shanghai, China. Dar ambele participări a fost nu cu pavilion propriu, ci în cadrul unor pavilioane comune.

Tematica expoziției mondiale din 2015 este „Hrănirea planetei, energie pentru viață", ce oferă Republicii Moldova o oportunitate unică de a-şi promova imaginea, produsele şi tradiţiile.

În cadrul World Expo 2015, care se va desfășura între lunile mai și octombrie, sunt așteptate cîteva milioane de vizitatori la pavilionul național. După încheierea expoziției, Pavilionul va fi transportat la Chișinău și instalat la Centrul expozițional Moldexpo.

Source: www.prime.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
1157 locuitori

Dahnovici este un sat din cadrul comunei Bobeica, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1157 de oameni. Satul Dahnovici a fost menționat documentar în anul 1812.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.