30 june 2014, 15:16 Moldovan reality views 8833
În Moldova vor crește salariile bugetarilor
Photo: tb.ziareromania.ro
30 june 2014, 15:16 Moldovan reality views 8833

În Moldova vor crește salariile bugetarilor

Salariile bugetarilor vor fi majorate de la 1 octombrie curent. Decizia a fost luată la şedinţa de astăzi a Guvernului, relatează MOLDPRES.

Astfel, se propune ca salariul tarifar pentru categoria I de salarizare să fie de o mie de lei, în creştere cu 100 de lei. În consecinţă, vor creşte salariile de bază pentru toate categoriile de salarizare din Reţeaua tarifară unică.

Totodată, salariile cadrelor didactice din învăţămîntul preuniversitar vor creşte cu circa 20 la sută de la 1 septembrie curent.

Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a declarat la şedinţa Executivului că şi cadrele didactice din instituţiile preşcolare vor beneficia de o creştere salarială de circa 38 la sută.

Pentru implementarea proiectului dat, sînt necesare circa 135 de milioane de lei lunar.

Salariul mediu prognozat pentru anul curent este de 4225 de lei.

Source: moldpres.md

Keywords:

salarii , buget , Moldova , bani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1659
Populația:
2795 locuitori

Mitoc este un sat şi comună din raionul Orhei. Mitoc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2795 de oameni. Satul Mitoc a fost menționat documentar în anul 1659.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.